developed by
  • Laatst bijgewerkt oktober 27, 2021
  • Door ALOHA OC
  • Downloads 638

ALOHA is een kant-en-klaar symboolvocabulaire voor kinderen/jongeren die niet of nauwelijks kunnen spreken. Het bestaat uit twee varianten: een beginnersvocabulaire voor kinderen die voornamelijk communiceren binnen het hier en nu (ALOHA 1) en een vocabulaire voor de meer gevorderde communiceerder (ALOHA 2).

ALOHA voor Mind Express 4 is vernieuwd!
Sinds mei 2018 is het ALOHA vocabulaire beschikbaar. De afgelopen jaren is gewerkt aan een nieuwe versie. Met de ervaringen en wensen vanuit het werkveld en gebruik makend van recente theoretische inzichten is ALOHA nu nog completer, krachtiger en passender bij de communicatiebehoeften van het kind en zijn sociale omgeving.

Wanneer u al gebruik maakt van ALOHA is de update gratis en kan u via de "30 dagen proberen" knop de update downloaden. Het is wel nodig de eerder gemaakte persoonlijke aanpassingen handmatig over te zetten naar de nieuwe versie.

Eigenschappen

  • Nederlands

  • Muis/Touch Schakelaars Oogsturing

  • PCS SymbolStix

  • 6-12 12-18 Volwassenen

  • Mind Express 4

  • Betalend

Tips voor gebruik

– Bent u nieuwsgierig naar de inhoud en achtergrond van ALOHA? Meer informatie vindt u op de website van de ontwikkelaars.
Bekijk hier de handleiding voor ALOHA.
– Er is daarnaast een aanvullend document beschikbaar waarin de recentste specifieke aanpassingen in ALOHA 1 en ALOHA 2 staan beschreven (december 2020 en oktober 2021).
– Ook werd een uitspraakwoordenboek ontwikkeld voor ALOHA. Dit uitspraakwoordenboek is bedoeld voor de kinderstemmen van Acapela. Klik rechts op deze link en kies voor “Link opslaan als”.

Opgelet: dit is een betalend en beveiligd bestand wegens auteursrechten. U kan het wel eerst 30 dagen uitproberen. Bij aankoop (via “Info aanvragen”) krijgt u zowel toegang tot ALOHA 1 als ALOHA 2.

Reactie of vraag aan de auteur

Heb je een vraag, wens je verduidelijking of extra informatie over dit bestand? Contacteer de auteur via dit formulier. We beschermen je privacy: je opmerking komt niet online. We delen wel jouw gegevens met de auteur om jouw vraag te beantwoorden.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.